Øko-Café
Øko-caféen på Netværkstedet Thorvaldsen arbejder ud fra grundtankerne, at mad er medicin, og at vi er, hvad vi spiser og drikker. Vi laver måltider, der er næringsrige, smagfulde og sunde. Det er muligt, at maden ikke kan stå alene som medicin, hvis man er psykisk sårbar, men der er ingen tvivl om, at den kost, vi indtager, er ualmindeligt vigtig for et godt velbefindende.
Kosten har nemlig stor indvirkning i forhold til fysisk samt mental sundhed, og netop at fremme deltagernes generelle sundhed er formålet med Netværkstedets Øko-café. Dette gøres helt konkret igennem den mad, vi tilbereder og spiser sammen, suppleret med relevante oplæg om kost og sundhed. Samlet giver det deltagerne en bevidsthed om, hvordan sundhed hænger sammen med den kost, vi indtager, samt kompetencer til selv at lave sundere mad derhjemme.
Deltagerne i Øko-caféen mødes tirsdage eller onsdage 14-18.
Måltidsfællesskabet er en vigtig del. Det handler ikke kun om madlavning, men lige så meget om hygge, fællesskab, inklusion og om at fremme venskaber. Der er plads til alle uanset evner og erfaring i et køkken. Det vigtigste er, at man som deltager har lyst til at tage del i hele processen. Således handler vi ind sammen, laver mad sammen, spiser sammen og ryder op og gør rent sammen bagefter.
Det er Netværkstedet Thorvaldsens kostvejleder Julie D. Højersholt, der står for planlægning og undervisning på holdene. Hun har en bachelor i ernæring og sundhed og har flere års erfaring med kostvejledning. De retter der laves i øko-café'en er så vidt muligt deltagernes egne madønsker, som Julie gør sundere.
Tilmelding er nødvendig og kan ske på tlf. 35 35 66 47 eller email: thorvaldsen@thorvaldsen.dk
En stor tak til Trygfonden der støtter og gør projektet muligt.